Rykten

Jag har hört att kursen X inte får räknas med i examen - vad gäller? / Vilka kurser får räknas med i examen?

Alla kurserna som finns med i programplanen för Industriell ekonomi markerade som ”o” obligatoriska kurser och “v” för valbar får räknas med. Kurser markerade som “f” för frivillig får inte räknas med. Kurser från ex. andra tekniska inriktningar får alltså också läsas och räknas med i examen, för att fylla ut det valbara utrymmet.

Får LiU betalt per utexaminerad student?

Nej, det får vi inte - men vi vill gärna att ni tar er examen.

Jag har hört att man alltid får dispens för en kurs från termin 1-6 för att få påbörja exjobb…

Det stämmer inte. Programnämndens verkställande avdelning (VA) gör en individuell bedömning från fall till fall och tittar på om det finns särskilda skäl. Man får alltså inte per automatik dispens för en kurs.

Finns det en regel som säger att examinator måste ge en extrainsatt tenta om det är det sista man har kvar till exjobb eller examen?

Nej, det är helt upp till examinator.

Står betygssnitt i examensbeviset?

Nej, det gör det inte!

Måste jag klara utbildningen på 5 år?

Nej, det måste du inte. Det går bra att omregistrera sig på programmet och kurser för att ta extra terminer för att ta ikapp kurser man inte klarat.

Jag har hört att jag bara har 6 år på mig att klara utbildningen eftersom jag bara kan få studiemedel i 6 år av CSN - stämmer det?

Nej, det stämmer inte. CSN:s maxgräns på 6 års studiemedel har inget med utbildningen att göra. Du kan ta längre tid på dig, men då utan studiemedel om du använt upp dina 6 års studiemedel.

Jag har hört att jag bara får ta studieuppehåll max 1 år - stämmer det?

Nej, det stämmer inte. Du kan själv anmäla studieuppehåll i Studentportalen för två terminer, men sedan måste du vända dig till studievägledaren om du vill ha längre studieuppehåll.

På i-portalen.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.

Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor? | Jag förstår