Val av teknisk inriktning

När väljer jag teknisk inriktning?

Den tekniska inriktningen börjar läsas i termin 4 och du börjar således välja kurser till den tekniska inriktningen i termin 3 i kursanmälansperioden 1-10 oktober. Dock väljer du aldrig rent formellt teknisk inriktning, utan vilken inriktning du har är beroende av vilka kurser du läst. När det är dags att ansöka om examen måste du uppfylla kraven för en teknisk inriktning.

Kan jag byta teknisk inriktning?

Ja, det går bra. Då ser du till att läsa de kurser som krävs för den tekniska inriktning du vill byta till.

Hur många poäng måste jag ha i tekniska inriktningen?

För antagna 2010 och tidigare gäller 60 hp inom teknisk inriktning. Den förberedande kursen i termin 4 VT2 får inte räknas med i den tekniska inriktningen.

För antagna 2011 gäller 60 hp inom teknisk inriktning. Kandidatprojektet räknas in i tekniska inriktningen, men inte den förberedande kursen i termin 4 VT2 (undantaget energiteknik, båda kurserna i termin 4 i energiteknisk inriktning räknas i tekniska inriktningen).

För antagna 2012 och senare gäller 70 hp inom teknisk inriktning. Kandidatprojektet och den förberedande kursen i termin 4 VT2 räknas in i tekniska inriktningen.

Räknas den förberedande kurser i termin 4 VT2 med i tekniska inriktningen?

För antagna 2011 och tidigare får den förberedande kursen i termin 4 VT2 inte räknas med i examen. Undantaget är dock energiteknik som får räkna med båda kurserna i termin 4 i energitekniska inriktningen.

För antagna 2012 och senare får den förberedande kursen i termin 4 VT2 räknas in i tekniska inriktningen.

Kan jag ha två tekniska inriktningar?

Du kan bara ha en teknisk inriktning på examensbeviset, men du kan läsa kurser från flera tekniska inriktningar för intresse.

Måste jag ha avancerade poäng i min tekniska inriktning?

Nej, inte om du inte ska göra ett exjobb inom tekniska inriktningen.

Hur vet jag vilka kurser som räknas som tekniska poäng?

Vilka kurser som ingår i den tekniska inriktningen ser du i studiehandboken i listan för din tekniska inriktning. Se till att du tittar i rätt studiehandbok! (Om du ex. antogs 2012 så tittar du endast på termin 8 och 9 i studiehandboken 2016). Om du skulle vilja räkna in en kurs utöver dessa (läst på LiU) så får du lämna in en Allmän ansökan så gör studievägledaren en bedömning: http://www.lith.liu.se/blanketter/. Om du har läst en kurs på ett annat lärosäte kan du ansöka om att få med kursen i din examen via en särskild blankett som tillhandahålls av studievägledningen.

På i-portalen.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.

Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor? | Jag förstår