Om AMO-gruppen

OBS: För att komma i kontakt med arbetsmiljöombud, skicka mejl direkt till [email protected] eller använd länk till anonymt formulär längst ner på sidan.

AMO-gruppen är ett utskott som jobbar med arbetsmiljö och hållbarhet. På I-sektionen finns det arbetsmiljöombud, AMO, med uppgiften att vara lyhörda för hur ni studenter uppfattar arbetsmiljön på universitetet. Dessa, tillsammans med hållbarhetsansvarig för sektionen hittar ni här!

När vi pratar om arbetsmiljö menar vi både den fysiska och den psykosociala arbetsmiljön. Den fysiska miljön är hur vi upplever saker som luftkvalité, ljus i föreläsningssalar eller studieplatser. Den psykosociala miljön är hur vi upplever att vi blir behandlade av kurskamrater, lärare och examinatorer. Vi arbetar för att göra er upplevelse på universitetet så bra som bara möjligt!

Linköpings universitet strävar efter att alla ska behandlas på lika villkor och att ingen ska bli diskriminerad eller trakasserad. Upplever du att du har blivit olikt behandlad kan du alltid kontakta oss. Vi har tystnadsplikt och tar inte något ärende vidare utan ditt godkännande. Om du vill ta något vidare vet vi vilka kanaler som finns och kan stötta dig igenom den processen eller så kan vi ta processen vidare utan att du blir ytterligare inblandad. Det finns inget ärende som är för litet eller stort, kontakta oss hellre en gång för mycket än att gå runt och fundera på något som inte känns okej. Länk finns längst ner.

Vi har nära samarbeten med institutioner, studenthälsan och kårerna. Detta samarbete möjliggör förändring på ett effektivt sätt!

Utöver arbetsmiljö arbetar AMO-gruppen även med hållbarheten på sektionen. I-sektionen är en så kallad grön sektion och för att få kalla oss det ser vi till att uppfylla alla krav och även vidareutveckla organisationens arbete utöver det. I utskottet ser vi till att alltid driva frågorna på ett sätt som är stimulerande och roligt, nya idéer och evenemang är eftersträvansvärt!

Kontakt och felanmälan:

Vill du kontakta oss arbetsmiljöombud, utöver att mejla eller prata med oss i skolan, kan du göra det via ett formulär där du har möjlighet att vara anonym. Klicka här för att komma till formuläret!

Vid fysiska fel i studentkök, undervisningssal, datorsal eller med skrivare o.s.v. kan man fylla i ett felanmälningsformulär. Klicka här för att komma till formuläret!

Medlemmar

Namn Post Kontaktuppgifter
Alfred Janz Ordförande och arbetsmiljöombud [email protected]
Ebba Hamberg Arbetsmiljöombud
Victoria Winqvist Kassör [email protected]
Ellen Bergkrans Hållbarhetsansvarig

Samarbetspartners

På i-portalen.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.

Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor? | Jag förstår