Arbetsmiljöombud

Om Arbetsmiljöombud

På I-sektionen är vi två arbetsmiljöombud, AMO, med uppgiften att vara lyhörda för hur ni studenter uppfattar arbetsmiljön på universitetet. När vi pratar om arbetsmiljö menar vi både den fysiska och den psykosociala arbetsmiljön. Den fysiska miljön är hur vi upplever saker som luftkvalité, ljus i föreläsningssalar eller studieplatser. Om till exempel en lampa eller en stol har gått sönder går det bra att kontakta oss och då gör vi en felanmälan. Den psykosociala miljön är hur vi upplever att vi blir behandlade av kurskamrater, lärare och examinatorer.

Linköpings universitet strävar efter att alla ska behandlas på lika villkor och att ingen ska bli diskriminerad eller trakasserad. Upplever du att du har blivit olikt behandlad kan du alltid kontakta oss. Vi har tystnadsplikt och tar inte något ärende vidare utan ditt godkännande. Om du vill ta något vidare vet vi vilka kanaler som finns och kan stötta dig igenom den processen. Det finns inget som är för litet och kontakta oss hellre en gång för mycket än att gå runt och fundera på något.

Vi är en del av studienämnden vilket ger oss möjlighet att arbeta nära kursutvärderarna och ta del av arbetsmiljön i varje kurs som ges. Utöver det sitter vi i varsin studentsamverkansgrupp (SSG) hos IEI och MAI. I dessa grupper kan vi studenter föra fram våra åsikter direkt till institutionerna. Därför kan du också kontakta oss om du har åsikter kring något som rör IEI eller MAI.

Vill du kontakta oss arbetsmiljöombud kan du även göra det via ett formulär där du har möjlighet att vara anonym. Följ länken nedan.

Till formulär: https://docs.google.com/a/isektionen.se/forms/d/124LUPiEh2cclcz-V30HOnlbYpTrgAVVvLyyylL0slG4/edit

Medlemmar

Namn Post Kontaktuppgifter
Paulina Nilsson Arbetsmiljöombud amo@isektionen.se
Hannes Henningsson Arbetsmiljöombud amo@isektionen.se

Artiklar

Titel Publicerad
Uttalande om stängda korridorer i A-huset 2017-04-10
Sammanställning av enkät om psykisk ohälsa 2017-03-09

Samarbetspartners

På i-portalen.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.

Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor? Jag förstår