Om Arbetsmiljöombud

På I-sektionen är vi två arbetsmiljöombud, AMO, med uppgiften att vara lyhörda för hur ni studenter uppfattar arbetsmiljön på universitetet. När vi pratar om arbetsmiljö menar vi både den fysiska och den psykosociala arbetsmiljön. Den fysiska miljön är hur vi upplever saker som luftkvalité, ljus i föreläsningssalar eller studieplatser. Den psykosociala miljön är hur vi upplever att vi blir behandlade av kurskamrater, lärare och examinatorer.

Linköpings universitet strävar efter att alla ska behandlas på lika villkor och att ingen ska bli diskriminerad eller trakasserad. Upplever du att du har blivit olikt behandlad kan du alltid kontakta oss. Vi har tystnadsplikt och tar inte något ärende vidare utan ditt godkännande. Om du vill ta något vidare vet vi vilka kanaler som finns och kan stötta dig igenom den processen eller så kan vi ta processen vidare utan att du blir ytterligare inblandad. Det finns inget ärende som är för litet eller stort, kontakta oss hellre en gång för mycket än att gå runt och fundera på något som inte känns okej.

Vi är en del av utskottet iQual och tillsammans arbetar vi för att öka studenternas välmående på universitetet. Utöver det sitter vi i varsin studentsamverkansgrupp (SSG) hos IEI och MAI. I dessa grupper kan vi som studenter föra fram våra åsikter direkt till institutionerna. Vi har nära samarbeten med institutioner, studenthälsan och kårerna. Medan vi är arbetsmiljöombud för I-sektionen så samarbetar vi även med andra sektioners arbetsmiljöombud för att förbättra arbetsmiljön på hela universitet.

Kontakt och felanmälan:

Vill du kontakta oss arbetsmiljöombud, utöver att mejla eller prata med oss i skolan, kan du göra det via ett formulär där du har möjlighet att vara anonym. Klicka här för att komma till formuläret!

Vid fysiska fel i studentkök, undervisningssal, datorsal eller med skrivare o.s.v. kan man fylla i ett felanmälningsformulär. Klicka här för att komma till formuläret!

Medlemmar

Namn Post Kontaktuppgifter
Anna Westerlund Ordförande och arbetsmiljöombud [email protected]
Julia Stenvall Arbetsmiljöombud [email protected]

På i-portalen.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.

Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor? | Jag förstår